Kimi Räikkönen staat al vijf races droog en hoopt in Mexico terug te keren in de top tien, nu de in zijn ogen ‘zeer belangrijke’ laatste vier races van het jaar eraan komen.

“Mexico geeft ons de kans om terug te keren in de punten”, stelt Räikkönen. “De laatste races doen er nu namelijk niet meer toe. We moeten ons gewoon op de komende Grands Prix focussen en ervoor zorgen dat we ons werk daarin goed doen. Als dat lukt, doen we namelijk mee om de punten – en daar gaat het om.”

Qua punten staat de teller dit jaar op 31 voor Räikkönen, die daarmee veertiende staat, onderaan een rijtje coureurs dat begint bij de nummer tien Nico Hülkenberg, die 35 punten heeft. Zo valt er dus zeker nog wat te halen, maar los daarvan wil Räikkönen het jaar ook gewoon goed afsluiten. “De laatste vier races zijn heel belangrijk en we zullen daarin honderd procent geven om het seizoen een mooi einde te geven.”

Lees ook: Schadeposten: geen no-claim meer voor Räikkönen, Stroll gebruikte de meeste voorvleugels

Voor teamgenoot Antonio Giovinazzi is dat ook belangrijk, want hij vecht nog om contractverlenging bij de Zwitsers-Italiaanse renstal. Giovinazzi heeft de afgelopen twee races niet gescoord en hoopt het in Mexico goed te doen en dan gelijk de week erop door te pakken in de Grand Prix van Amerika. “Want back-to-backs zijn altijd een goede gelegenheid om het momentum te pakken.”

Lees ook: Giovinazzi zelfverzekerd: ‘Niemand kan mijn stoeltje afpakken’

Giovinazzi omschrijft de komende twee races zelfs als ‘cruciaal’, waarbij het niet helpt dat hij nog niet eerder op het Autódromo Hermanos Rodríguez heeft geracet. “Maar ik heb er al wel twee vrijdagtrainingen gereden en het is een circuit dat me vrij goed bevalt.” Met de lange rechte stukken doet het hem wel wat denken aan het snelle Monza uit zijn thuisland. “Hopelijk past onze auto goed bij de baan en kunnen we er om punten vechten.”