Group Lotus heeft geen plannen Renaults kleuren in de toekomst te veranderen. De reacties op de zwart/gouden bolides zijn zo positief dat de auto’s in 2012 dezelfde kleurstelling krijgen.

Het besluit van Group Lotus om titelsponsor te worden van Renault leverde een terugkeer op van de kleuren van de legendarische Lotus-bolides, die eind jaren zeventig en begin jaren tachtig zwart met goud waren.

In andere takken van autosport zijn auto’s onder de vlag van Group Lotus groen met geel, maar die kleuren zijn al in gebruik door het rivaliserende Team Lotus. Daar zijn zelfs rechtszaken over aangespannen, maar de rechter ziet geen probleem in de huidige kleurstelling van Renault.

Dat is voor Dany Bahar, CEO van Group Lotus, voldoende reden om te bevestigen dat de Renaults ook in 2012 zwart met goud worden gespoten. “Het is zijn mooie kleuren, die positief door de fans zijn ontvangen”, merkt hij op.

“Ik denk dat we behoefte hebben aan consistentie en duidelijkheid”, vervolgt Bahar. “En daarnaast gebruiken we het zwart met goud ook voor gelimiteerde producties van onze straatauto’s, dus ik zie geen enkele reden om van kleurstelling te wijzigen.”