Renault heeft bij monde van eigenaar Gerard Lopez de verwachting uitgesproken dat Robert Kubica dit seizoen geen Grand Prix rijdt. Kubica is herstellende van een zwaar rally-ongeluk.

De Pool heeft het ziekenhuis zo’n vier maanden na zijn crash mogen verlaten. De verwondingen aan met name zijn rechterarm waren erg zwaar en nog altijd is het twijfelachtig of hij volledig herstelt. Kubica vervolgt zijn revalidatie momenteel thuis.

De behandeld artsen stellen dat op z’n vroegst pas in de zomer duidelijk wordt of de Renault-rijder zijn carrière kan vervolgen. Hoewel veel zich op dit moment moeilijk laat inschatten, staat de deur wat Lopez betreft altijd open voor Kubica.

Als een optreden tijdens een vrijdagtraining hem aan het einde van het seizoen kan helpen, dan werkt Renault graag mee. “Er komt vast een vrijdag dit seizoen waarop Robert achter het stuur kruipt van de R31, maar racen lijkt uitgesloten”, aldus Lopez op de Spaanse radiozender Onda Cero.

Hij vervolgt: “Robert heeft een zwaar ongeluk gehad, maar dat gelukkig overleefd. Nu zit hij echter middenin het zware proces van revalideren. Niemand weet hoeveel progressie hij kan boeken. Hijzelf niet, de doktoren niet, Renault niet. Het is afwachten.”