Renault F1-teambaas Cyril Abiteboul zegt dat het team weet waar de verbeterpunten van de auto liggen. De problemen zijn bekend bij het team, maar het zal nog wel een tijd duren voordat deze ook daadwerkelijk opgelost zullen worden.

Renault experimenteerde met allerlei verschillende afstellingen in Silverstone om erachter te komen waar de knelpunten zitten. ”Het is duidelijk waarin we wel competitief in zijn, en op welk vlak niet. We moeten het hebben van circuits waar de balans goed is, zoals in Frankrijk, Canada en Engeland”, aldus Abiteboul tegenover Motorsport.com. ”Aan de andere kant zijn er dus genoeg circuits waar dat niet het geval is. We moeten oplossingen vinden.”

Een van die oplossingen komt in de vorm van updates aan de auto. ”Er zijn grote aanpassingen voor de auto onderweg. We weten waar de gebreken zitten, de problemen zijn zichtbaar. Het gaat alleen wel veel tijd kosten om te herstellen. Dan moeten we met substantiële veranderingen komen.”

Lees ook: Abiteboul: ‘Begin Europees deel van het seizoen kans voor een reset’

Foto: Motorsport Images

‘Balans niet goed’
”Momenteel hebben we moeite met bepaalde bochten. In Oostenrijk stikte het van die bochten en dus waren we kansloos. Onder andere omstandigheden kan onze auto competitief zijn. In langzame bochten en op de rechte stukken presteert de auto prima. Het probleem ligt hem vooral in de transities van langzame naar snelle bochten, zeker als die lang zijn. Dan is de balans niet goed genoeg”, aldus de teambaas van Renault.

Abiteboul liet weten dat er voor de zomerstop geen grote updates meer zullen komen. ”De fabriek in Enstone en de aero-afdeling hebben opdrachten gekregen voor de korte en lange termijn.”

De Franse renstal kent voorlopig een wisselvallig seizoen en staat momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap met 39 punten. Daarmee ligt het op 21 punten achterstand van McLaren. In Canada scoorde Renault nog 14 punten en in Engeland pakte het er nog zeven, maar in Frankrijk en Oostenrijk vielen de resultaten tegen.