Daniel Ricciardo greep in de kwalificatie in Bahrein net naast een plekje in Q3, teamgenoot Nico Hülkenberg greep net naast een plaats in Q2. Het was geen perfecte dag voor Renault, maar punten zijn zeker nog niet buiten bereik voor de Franse fabrieksformatie.

“Een handvol punten pakken behoort zeker tot de mogelijkheden”, denkt Ricciardo zelfs. De Australiër wist het dus net niet tot de top tien shoot-out te redden, maar start zondag tóch als tiende omdat Romain Grosjean (achtste) een gridstraf van tien plekken heeft gekregen. Omdat hij Q3 eigenlijk niet haalde, heeft Ricciardo wel nog gewoon vrije bandenkeuze voor de start. “Dus we kunnen vanavond mooi over de strategie nadenken.”
(tekst loopt door onder de foto)

Wat de kwalificatie betreft, die was ‘niet perfect’, zegt Ricciardo. “Verre van, zelfs. Maar gezien hoe het eerder dit weekend liep, is dit een verbetering.” In de vrije trainingen kon Ricciardo immers geen potten breken. “En uiteindelijk zijn we nu dichter bij Q3 in de buurt gekomen dan we vrijdag hadden gedacht.” Natuurlijk, er kan nog genoeg beter en hij is zelf nog niet helemaal aan de auto gewend, maar ‘het gaat stapsgewijs beter’, zegt de Aussie.

Teruglezen: Liveblog GP Bahrein: Ferrari domineert kwalificatie, primeur voor Leclerc met eerste pole

Hülkenberg
Voor teamgenoot Hülkenberg was de kwalificatie daarentegen een stap terug, en een flinke ook. Hij sloot de vrijdag nog als vijfde af en was zaterdagochtend zesde in de slottraining, maar kwam toen het er echt om ging niet verder dan P17. “We hadden helaas op het slechtst mogelijke moment last van een aantal problemen. Het heeft ons performance gekost en we hadden geen tijd om met oplossingen te komen.”

Lees ook: Hülkenberg: ‘Vijfde zegt niet zoveel op vrijdag’

Iets dat beter moet dus bij Renault, al is het goede nieuws dat Hülkenberg zich ‘al het hele weekend’ op zijn gemak voelt achter het stuur van de RS19. “Daarom is het ook zo jammer niet uit de top tien te mogen starten. Hopelijk kunnen we er nog wat van maken. Makkelijk wordt het niet van zover terug, maar we gaan onze best doen.”