Renault-coureur Nico Hülkenberg hecht weinig tot geen waarde aan de vijfde tijd die hij in de tweede vrije training in Bahrein reed. “Het ziet er goed uit op de tijdenlijst, maar zo heel goed voelde de auto niet aan.”

Dat vertelt Nico Hülkenberg aan RaceFans. “Ik ben namelijk niet iemand die er gelijk conclusies aan verbindt als een vrijdag goed uitpakt. En er waren vandaag volgens mij ook mensen die er niet het maximale uit haalden”, zegt hij.

Lees ook: VT2: Ferrari opnieuw het snelst, Hülkenberg nestelt zich op P5 tussen Bottas en Verstappen

“Op de tijdenlijst ziet het er uiteraard goed uit en de long runs waren oké, maar om eerlijk te zijn voelde de auto niet heel goed aan. We zijn er nog niet met de balans, en moeten ook nog rondetijd vinden.”

Hülkenberg was in VT2 sneller dan Red Bulls Max Verstappen, al was de Nederlander niet tevreden over hoe het bij zijn team liep op de zachte banden.

Lees ook: Verstappen: ‘Hebben nog aardig wat werk te doen’

Behalve dat hij sneller was dan Verstappen, liet Hülkenberg ook Renault-teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich. De Aussie was vijftiende. “Hij reed volgens mij geen goed rondje, en had geen goede middag. Daar moeten we ook geen conclusies aan verbinden.”