Het seizoen wil nog niet lopen voor Daniel Ricciardo en ook op Silverstone kon de McLaren-coureur geen indruk maken. Dat de DRS voor de helft van de race niet werkte hielp uiteraard niet, maar de snelheid zat er gewoon niet in: “Het was een eenzame middag.”

De Grand Prix van Groot-Brittannië kende twee gezichten voor McLaren. Lando Norris was competitief, streed mee om goede punten en behaalde die ook met de zesde plek. Aan de andere kant was het opnieuw een zeer lastige middag voor teamgenoot Daniel Ricciardo. Hij was een van de twee coureurs die zich van een ronde achterstand mocht ontdoen tijdens de safetycar en kwam als dertiende over de streep, op twintig seconden van zijn teamgenoot vandaan.

Lees ook: Ricciardo kan ook op nat Silverstone het tij niet keren: ‘Sta natuurlijk liever geen veertiende’

Ricciardo zit dan ook met de nodige vraagtekens. “Onze auto leek in de race niet zoveel grip te hebben als de rest”, blikt Ricciardo terug. “Ik kon het ook gewoon aan de banden voelen terwijl ik snelheid probeerde mee te nemen. Het was een beetje vreemd, daar moeten we dus wel een onderzoek naar doen.”

Dat zat hem dus al niet mee, maar het ging van kwaad tot erger in ronde 31 van de 52. “Toen hadden we een probleem met de DRS. Deze kon ik niet meer gebruiken, wat ook een beetje jammer is. Het is dan natuurlijk lastig in te halen. Maar we waren hoe dan ook niet snel genoeg. Het was een eenzame middag”, aldus de Australische coureur.

Lees ook: Ricciardo niet van plan een rol te spelen in Hulu-serie over Formule 1

Ook teambaas Andreas Seidl merkte dat Ricciardo worstelde om er snelle rondetijden uit te persen. “Zijn weekend verliep niet volgens plan, dat moeten we voorzichtig analyseren”, zegt Seidl. “Hij was niet in staat om competitieve rondetijden te leveren in de kwalificatie en de race. Bovendien kreeg hij te maken met een DRS-probleem. Dat vereiste een extra pitstop tijdens de race en hij moest het daardoor de tweede helft van de race zonder DRS stellen”, aldus de Duitser.

Foto: Motorsport Images