Daniel Ricciardo gaf gisteren zijn visitekaartje af door zich in de Toro Rosso op de zesde plaats te kwalificeren. De twaalfde plaats in de race is niet iets waar de Australiër mee kan leven.

“Dit was voor mij een frustrerende en nogal saaie race”, stelt Daniel Ricciardo. “Na de start kon ik mijn positie behouden op de zachte band. Toen ik overstapte op de harde band kon ik dat tempo niet meer volhouden en haalde ik niet meer het maximale uit mijn wagen. Dat probeerde ik wel, maar dan begonnen mijn remmen te blokkeren en gleed ik alle kanten op.”

“Hierdoor moest ik vloeiender gaan rijden. Dat was erg irritant, want per rondje verloor ik wel terrein. Ik weet niet hoe dat kan maar we gaan er natuurlijk wel naar kijken. We willen weten waarom we dit weekend te langzaam waren.”

Jean-Éric Vergne kende een nog teleurstellendere race. Eerst zat hij een poosje vast achter de sterk gestarte Giedo van der Garde en vervolgens viel hij uit met een hydraulisch probleem. “Veel valt er niet te zeggen, want het hele weekend kwam ik al snelheid tekort en vandaag was dat niet anders”, meent de Fransman.

“De wagen was vanaf de eerste ronde lastig te besturen. Tijdens mijn pitstop moest ik hard op de rem trappen omdat Paul di Resta werd losgelaten terwijl ik eraan kwam. In de 23e ronde vertelde het team mij dat ik een hydraulisch probleem had en dat ik binnen moest komen om te stoppen. Erg teleurstellend, zeker omdat dit mijn tweede uitvalbeurt op rij is. Een weekend om snel te vergeten.”