*

Ricciardo maakt per 2021 overstap van Renault naar McLaren

Daan de Geus

Daan de Geus

14 mei 2020 11:00

Ricciardo maakt per 2021 overstap van Renault naar McLaren
Motorsport Images

Daniel Ricciardo ruilt het team van Renault na het huidige seizoen in voor McLaren. Ricciardo’s verblijf bij de Franse fabrieksformatie blijft zo beperkt tot twee seizoenen.

De Australiër (30) wordt bij McLaren de teamgenoot van de Britse jongeling Lando Norris. Bij McLaren is een plekje voor 2021 vrijgekomen door de aanstaande transfer van Carlos Sainz naar Ferrari. De Spanjaard volgt bij de Scuderia per 2021 Sebastian Vettel op.

Ricciardo werd ook genoemd als mogelijke kanshebber voor het Ferrari-zitje. Voor Ricciardo ligt met zijn overstap naar McLaren echter alsnog een transfer in het verschiet, terwijl McLaren in 2021 tevens haar Renault-motoren inruilt voor die van Mercedes.

Lees ook: Abiteboul lijkt niet happy met Ricciardo-exit: ‘Juist nu zijn vertrouwen en commitment belangrijk’

Pret gegarandeerd: Ricciardo wordt vanaf volgend jaar de teamgenoot van Norris.

Voor Ricciardo is het niet de eerste keer dat hij met McLaren om de onderhandelingstafel heeft gezeten. In 2018, toen hij nog bij Red Bull reed, sprak hij ook al met het team over een overstap. Het deed hem toen een geweldig aanbood, maar Ricciardo gaf destijds de voorkeur aan een move naar Renault.

Ricciardo ging in 2019 bij Renault aan de slag in de hoop de Franse fabrieksformatie van de subtop naar de echte top te brengen, maar daar komt tot op heden weinig van terecht. Renault zakte in 2019 van de vierde naar de vijfde plek in het WK en Ricciardo’s beste resultaat dat jaar was een vierde plek.

Wie Ricciardo’s plekje bij Renault overneemt, is nog niet duidelijk. Vettels naam wordt genoemd, maar het is de vraag of hij interesse heeft. De naam van tweevoudig kampioen Fernando Alonso zingt ook rond, net als die van Renault-junior Christian Lundgaard. Valtteri Bottas is ook een mogelijkheid.

Lees ook: Abiteboul ‘zou geen nee zeggen’ tegen Vettel als Ricciardo vertrekt

Ricciardo’s Renault-overstap is nog geen groot succes.