*

Ricciardo naar de rechtszaal: ex-adviseur eist tien miljoen pond

Laurens Stade

Laurens Stade

22 juli 2019 11:31

Ricciardo naar de rechtszaal: ex-adviseur eist tien miljoen pond
Motorsport Images

De voormalig adviseur van Daniel Ricciardo, Glenn Beavis, claimt recht te hebben op meer dan tien miljoen Britse ponden vanwege vermeende onbetaalde commissies omtrent het Renault-contract van de Australiër.

Dat blijkt uit documenten die opgevraagd zijn door Motorsport.com bij het Britse hooggerechtshof. Daarin staat dat Beavis claimt dat hij een aantal bedragen verschuldigd is voor het contract dat Ricciardo bij Renault heeft getekend. Het totaalbedrag komt, omgerekend, boven de elf miljoen euro uit.

Beavis’ claim bestaat onder andere uit twintig procent commissie over Ricciardo’s basissalaris bij Renault en verschillende andere inkomsten waar Ricciardo conform contract recht op heeft. Beavis wil deze gederfde inkomsten vergoed zien. Uit zijn claim valt daarbij op te maken dat Ricciardo meer dan 22 miljoen euro per jaar verdient bij Renault.

Lees ook: Ricciardo: ‘Bij Red Bull was ik niet beter af geweest’

Foto: Motorsport Images

Contract net op tijd afgerond
Volgens het rechtbankdocument begon Beavis al halverwege 2017 gesprekken met Renault-baas Cyril Abiteboul over een potentiële overstap van Ricciardo van Red Bull naar Renault, een jaar vóór de Australiër daadwerkelijk bij het Franse fabrieksteam tekende.

Volgens Beavis probeerde Ricciardo hem afgelopen december al met onmiddellijke ingang te ontslaan. Dit werd uitgesteld tot begin 2019 om het papierwerk omtrent Ricciardo’s Renault-contract af te ronden. Dit was uiteindelijk pas op 7 maart, slechts tien dagen voor de Grand Prix van Australië, gedaan.

In een statement aan Motorsport.com reageert Ricciardo op de kwestie: ”Er is geen enkele fundering voor Beavis’ claim en ik ben van plan dat tijdens de rechtszaak ook ten volle aan te tonen met mijn verdediging.”