Gemengde reacties bij Renault. Waar Daniel Ricciardo de zevende startplek veroverde, pakte teamgenoot Nico Hülkenberg de elfde plaats. Een klein verschil, wat ook leidt tot verschillende reacties.

Lees ook: Hamilton pakt poleposition in de straten van Monaco

Een glimlachje kon er nog net vanaf. © Motorsport Images.

Verrassend is het juist Ricciardo die ontevreden overkomt, terwijl hij met zijn zevende plek toch zijn teamgenoot heeft verslagen. “Ik ben wel blij, maar ja, het is geen poleposition”, begint hij tegen Ziggo Sport. “Maar goed, ik moet het relativeren”, doelt hij op het grote verschil tussen Renault en de topteams. Toch is er enige blijdschap waar te nemen. “Als je op donderdag had gezegd dat ik als vijfde zou kwalificeren, had ik een dikke grijns gehad. Ik ben er blij mee.”

Ricciardo prijst het werk dat het team sinds donderdag heeft verzet. “We hadden donderdag nog een hoop te doen, daar hebben we vanochtend een stap in gezet. Het was echter nog niet genoeg, dus we hebben nog net voor de kwalificatie dingen moeten veranderen. Ik had geen tijd om mij aan te passen, dus ik moest gewoon gaan. Zevende is dan een mooie beloning.” Ricciardo weet ook: “Zaterdag is het moeilijke deel in Monaco, zondag is makkelijker.”

Zie ook: Video: Even vragen aan… Sjaak Willems in Monaco: ‘Verstappen kon zich als enige meten met Mercedes’

© Motorsport Images.

Gemiste kans voor Hülkenberg
Hülkenberg is juist in zijn nopjes met de elfde plek, want hij weet dat het verschil minimaal was. “Het middenveld is heel krap in de Formule 1”, geeft hij aan tegen Ziggo Sport. Hij weet ook dat er meer in had gezeten als Antonio Giovinazzi niet in de weg reed. “Hij was niet echt wakker, ik weet niet wat hij aan het denken was. Het heeft in ieder geval niet geholpen. De ronde was oké, maar er was meer mogelijk.

Lees ook: Hamilton: ‘Deze is voor Niki’

In tegenstelling tot Ricciardo meent Hülkenberg dat er nog genoeg te halen is op zondag. “Kijk naar vorig jaar, toen ging ik ook van elf naar acht. Dus natuurlijk is er nog wat mogelijk. Je moet altijd racen en positief blijven.”

© Motorsport images.