*

Ricciardo: ‘Renault moet grotere stappen zetten in tweede seizoenshelft’

Daan de Geus

Daan de Geus

14 augustus 2019 09:30

Ricciardo: ‘Renault moet grotere stappen zetten in tweede seizoenshelft’
Motorsport Images

Het team van Renault moet in de tweede seizoenshelft ‘grotere stappen zetten’ om op koers te blijven om om in 2020 mee te gaan doen om podiumplaatsen. Dat zegt Daniel Ricciardo.

Momenteel blijven podiumplekken namelijk niet alleen buiten bereik voor Renault (met een zesde plaats dit jaar het beste resultaat) maar voldoet het team ook niet aan de eigen verwachtingen om achter de top drie de eretitel van best of the rest op te eisen: Renault staat zesde met 39 punten, op plek vier staat McLaren met een score van 82.

Terugblikkend op de eerste seizoenshelft, haalt Ricciardo aan dat er races zijn geweest – ‘zoals Canada, en dan met name de kwalificatie’ – waarin het ‘boven bepaalde verwachtingen’ heeft gepresteerd. “Maar daar tegenover staan dan races zoals in Oostenrijk, waar we niet aan onze verwachtingen voldeden”, wordt hij geciteerd door RaceFans.

Lees ook: Ricciardo: ‘Renault weer op het juiste spoor, heb vertrouwen voor komende GP’s’

“We zijn in dat opzicht te wisselvallig geweest”, meent de Aussie, die nu het seizoen halverwege is tot de volgende conclusie komt: “We moeten het beter doen. Als we op koers willen blijven liggen voor podiumplekken in 2020, moeten we in de tweede seizoenshelft grotere stappen zetten.”

Wat zijn eigen verwachtingen betreft zegt Ricciardo ‘niet down’ te zijn wat betreft hoe het gaat. “Ik had wel gehoopt dat het beter zou gaan, maar ik wist tegelijkertijd ook dat het tijd zou kosten. Als we ons in de tweede seizoenshelft echter niet verbeteren, dan hebben we het straks wel minder goed gedaan dan gedacht”, erkent hij.

Het draait dus om progressie, met Ricciardo die er voor de laatste negen races op mikt ‘bijvoorbeeld vaker in de top zes te finishen’ om het jaar met een tevreden gevoel af te sluiten.

Lees ook: Ricciardo: ‘Bij Red Bull was ik niet beter af geweest’

Lees meer over

Renault Ricciardo