Daniel Ricciardo denkt dat Renault weer op het juiste spoor zit wat betreft de doorontwikkeling van haar RS19-bolide en hoewel hij toegeeft dat niet alle updates hebben gebracht wat Renault had gehoopt, is hij niet ontevreden over de progressie die het team over het algemeen maakt.

Dat vertelt hij in Hockenheim, wat volgens de Aussie net als het volgende circuit dat wordt aangedaan – de Hungaroring, over een week – een baan is die de Franse fabrieksformatie aardig moet liggen. “Dit zijn wel twee races waar we naar kunnen uitkijken, in die zin. Ik vind dit een leuke baan en Renault deed het hier vorig jaar goed, dus dat geeft hoop.”

Ook hoopgevend volgens Ricciardo, het optreden twee weken terug in Silverstone – waar teamgenoot Nico Hülkenberg en hijzelf allebei punten pakten. “Dat weekend was beter dan vooraf gedacht. We lijken dus weer op het juiste spoor te zitten, maar we moeten maar zien”, rekent Ricciardo zich tegelijkertijd niet rijk.

Lees ook: Renault ziet waar de knelpunten zitten: ‘Moeten het nu alleen nog oplossen, gaat wel lang duren’

Dat hij wat terughoudend is, komt ook omdat Renault drie races geleden in Frankrijk een grote update bracht waar het ‘absoluut meer had verwacht’, en vervolgens na een slecht weekend in Oostenrijk besloot in Engeland een aantal van de updates weer van de auto te halen. “Ik denk dat je wel kan zeggen dat we meer vertrouwen in die configuratie hebben”, zegt Ricciardo.

Happy met motor, minder met chassis
De Australiër erkent ‘niet alle ins and outs‘ te weten wat betreft het functioneren van de updates, terwijl Renault niets bijzonders bij zich heeft voor Duitsland. Maar waar teamgenoot Hülkenberg uitsprak ‘ietwat teleurgesteld’ te zijn met de progressie dit jaar, is Ricciardo daar in het algemeen tevreden over. “Zeker wat de motor-kant van het verhaal betreft.”

“Met het chassis hebben we wel wat dingen gevonden sinds de seizoensstart, maar niks groots. Maar ja, als coureur ben je pas tevreden als je bovenaan de tijdenlijst staat.” Hoewel ook Ricciardo niet ontkent dat Renault qua chassis wat heeft laten liggen, wil hij – ‘zonder te aardig te willen zijn’ – ook niet te hard van leer trekken. “Want ik kan zelf geen voorvleugel maken! Dus ik ga ook niet naar het team roepen van: ‘hé, waar zijn jullie mee bezig!’.”

Vol vertrouwen
Gevraagd of hij er nog vertrouwen in heeft dat Renault voor zijn contract eind 2020 afloopt een winnend team kan worden, antwoordt hij van wel. “Tijdens die periode: ja”, zegt hij zonder twijfel, al erkent hij dat winnen dit jaar wel heel onwaarschijnlijk is. Het vertrouwen in ‘het project’ is er hoe dan ook nog. “Honderd procent.”

Lees ook: Ricciardo: ‘Bij Red Bull was ik niet beter af geweest’