*

Rondje buitenlandse media: ‘Hamilton wint met Schumi-truc’ en ‘Ferrari nergens te vinden’

Laurens Stade

Laurens Stade

5 augustus 2019 11:30

Rondje buitenlandse media: ‘Hamilton wint met Schumi-truc’ en ‘Ferrari nergens te vinden’

Het gevecht tussen Max Verstappen en vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton tekende de Grand Prix van Hongarije. Ronden lang waren ze aan het vechten, totdat Hamilton een tweede pitstop maakte en alsnog de overwinning pakte in een spannende race. Een blik in de internationale sportkaternen levert een vergelijking met Schumacher op in Bild, terwijl L’Equipe zegt dat Verstappen zichzelf niets kwalijk hoeft te nemen. 

Het Duitse Bild vergelijkt de overwinning van Hamilton met de overwinning van Michael Schumacher in 1998, ook op de Hungaroring. ”Eén pitstop meer maken dan de rest, om uiteindelijk de snelste te zijn. Zo won legende Schumacher ook, en 21 jaar later herhaalt Lewis Hamilton deze prestatie en wint dankzij deze Schumi-truc!” De vergelijking wordt wel genuanceerd omdat Schumacher met meer dingen rekening moest houden, mede dankzij het bijtanken. ”Hier kwam veel geluk bij kijken. Het was een gok die goed uitpakte. Maar net als vroeger was er wel een briljante coureur voor nodig.”

Het Italiaanse Gazzetta della Sport prijst Hamilton, die zijn dominantie bevestigt, maar is teleurgesteld in Ferrari. ”Ferrari deed nooit mee om de overwinning. Het team worstelde, zoals gevreesd, en verloor een seconde per ronde. Het probleem voor de Ferrari’s was dat ze gewoon geen tempo hadden. Zoals we weten gaan de SF90 en de Hungaroring niet met elkaar samen. Vettel deed hetzelfde bij Leclerc als Hamilton deed bij Verstappen, door hem met een zachtere band in te halen.”

De Italianen zijn ook te spreken over Verstappen, maar hij moet toch zijn meerdere erkennen in Hamilton. ”Ondertussen was Verstappen ver van de Ferrari’s verwijderd, en zette hij op de rode band ook nog eens de snelste ronde. Maar Hamilton haalde de Nederlander in op een wijze die bij deze race hoort. Alsof Hamilton tegen de Nederlander zei: ”Jij hebt dan wel twee van de laatste drie races gewonnen, en je hebt de pole, maar ik ben nog steeds de koning”, schrijft de Italiaanse sportkrant.

Lees ook: Verstappen tevreden met tweede plaats: ‘Ik deed mijn uiterste best, maar het was niet goed genoeg’

Foto: Motorsport Images

‘Meest enerverende coureurs’
Het Franse L’Equipe schrijft dat Verstappen zichzelf niets kwalijk hoeft te nemen. ”Door zijn positie als leider was het lastig om net als Hamilton de gok te wagen. Hamilton zette snelle rondetijden neer en profiteerde enorm van de bandenslijtage van zijn rivaal. In de kwalificatie was Red Bull de snelste, maar over een race-afstand was het altijd onzeker. Desondanks heeft Verstappen opnieuw een uitstekend weekend en pakt hij 81 punten in de laatste vier races, meer dan wie dan ook.”

De Britten van Sky Sports genoten van het gevecht tussen ‘waarschijnlijk de twee meest enerverende coureurs in de Formule 1’, en zaten te wachten op het duel. ”De sport wachtte vol verwachting op een gevecht tussen de gevestigde en rijzende ster van de Formule 1. Verstappen lag op koers voor zijn derde overwinning in vier races, maar Mercedes besloot in ronde 48 de gok te wagen. Ze kozen voor een tweede pitstops, gaven hem de mediums en de wereldkampioen opende de jacht op de Nederlander. Hij maakte een gat van twintig seconden goed en haalde hem in.”

Lees ook: Hamilton: ‘Op het eind reed ik alleen maar kwalificatierondes’