Carlos Sainz krijgt volgende week de kans op Ferrari’s testcircuit Fiorano zijn eerste rondjes te draaien in een 2018-bolide van de Scuderia. En hij is niet de enige: teamgenoot Charles Leclerc gaat eveneens testen, net als een aantal Ferrari-junioren.

Het wordt zo een druk weekje in Maranello, waar Ferrari’s testcircuit op een steenworp afstand van de Ferrari-fabriek ligt.

Lees ook: Sainz droomt over zijn Ferrari: ‘Elke dag als ik ga slapen, vraag ik me af hoe de auto zal zijn’

Carlos Sainz. © Ferrari

Het Italiaanse dorpje zal waarschijnlijk vijf dagen lang worden wakker geschud door de V6-klanken van de Ferrari SF71H uit 2018. Dat er niet met een modernere Ferrari wordt getest, komt omdat teams voor dit soort tests een minstens twee jaar oude auto moeten gebruiken.

Volgens het Britse Autosport stapt Sainz op woensdag en donderdag in, net als Leclerc. Op de maandag en dinsdag komen Ferrari-junioren Robert Shwartzman en Marcus Armstrong – die allebei in de Formule 2 uitkomen – vermoedelijk in actie. Volgens Autosport gaat Giuliano Alesi ook testen, maar is niet bekend op welke dag. Of testrijder Callum Ilott in actie komt, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Sainz maakt kennis met zijn nieuwe team: ‘Al deze namen leren, zal moeilijk zijn’