Carlos Sainz zegt zich geen zorgen te maken over de matige prestaties van Ferrari tot nu toe. De Spanjaard, die in 2021 naar Ferrari vertrekt, zegt dat het nog te vroeg is om te oordelen. 

Na twee races staat McLaren tweede in het constructeurskampioenschap op 39 punten terwijl Ferrari op de vijfde plek met 19 punten een teleurstellende seizoensstart kent. Ondanks de matige prestaties van Ferrari tot nu toe maakt Sainz zich nog geen zorgen voor het seizoen 2021, wanneer hij voor de Scuderia zal rijden.

Lees ook: Leclerc: ‘Ik zie ons voorlopig niet vechten voor podiums’

“Veel mensen vragen mij de vraag of ik me veel zorgen maak of dat ik spijt heb van mijn keuze”, zegt Sainz. “Ik heb niet het gevoel dat dit een vraag is om nu te beantwoorden. Ik denk dat het veel te vroeg is, we moeten allemaal wat meer geduld hebben”, aldus de Spanjaard.

Volgens Sainz is het mogelijk dat Ferrari volgend jaar weer beter presteert. “We hebben allemaal gezien hoe een auto van het ene jaar op het andere kan veranderen”, vertelt hij. “Hoeveel Racing Point van jaar tot jaar kan veranderen, hoeveel Ferrari kan veranderen van vorig jaar naar dit jaar. Wat zo goed is aan de Formule 1 is dat het nooit stopt. Ik maak me geen zorgen over wat er nu gebeurt want over een jaar kan het zomaar anders zijn. Daarom focus ik me nu op mijn tijd bij McLaren”, sluit Sainz af.

Lees ook: Vettel over geruchten: ‘Het zijn momenteel slechts gesprekken’

Luister hier de nieuwe Paddockpraat-podcast van FORMULE 1! Over de Ferrari-malaise in Maranello, de hosanna bij Mercedes en hoe moeilijk het voor Alex Albon moet zijn om bij Red Bull naast Max Verstappen goed uit de verf te komen.
Luister hier (via iTunes of Google Podcast)
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Foto: Motorsport Images