Carlos Sainz denkt dat we zijn landgenoot, en levende legende, Fernando Alonso in de toekomst misschien wel terugzien in ‘een meer gelijkwaardige Formule 1’.

Dat vertelt de Spanjaard, die Alonso’s plekje bij McLaren overneemt, aan Motorsport-Total. Alonso maakte afgelopen zomer bekend na 2018 (voorlopig?) een punt achter zijn Formule 1-carrière te zetten. Omdat hij toe is aan nieuwe avonturen in bijvoorbeeld het WEC en de Indycars – met zijn blik op de triple crown gericht – maar ook vanwege zijn frustraties met de in zijn ogen te voorspelbare Formule 1, waar je volgens Alonso als coureur tegenwoordig te afhankelijk bent van je materiaal en waar voor hem momenteel geen topzitjes beschikbaar zijn.

Lees ook: Sainz: ‘Vertrek Alonso geeft stof tot nadenken voor de Formule 1’

Zien we Alonso – en zijn kenmerkende blauwe helm – in de toekomst terug in de F1?

“Misschien keert Fernando echter wel terug in de Formule 1 als de sport wat meer gelijk en in balans is. Als je als coureur méér het verschil kan maken, zou hij het vast interessant vinden”, denkt Sainz hardop na over een mogelijke comeback van Alonso, en een Formule 1 zoals ‘iedereen’ die volgens Sainz wil zien.

Met het vertrek van Alonso verliest de Formule 1, zoals Sainz al eerder heeft gesteld, in zijn ogen een geweldige coureur en personality. “Het is een groot verlies voor de sport”, meent Sainz, die ook daarom hoopt dat zijn nu 37-jarige Alonso nog eens terugkeert en dan ook weer om de titel kan strijden.

Lees ook: Weblog-woensdag: We gaan die moeilijke, onvoorspelbare, hekserige maar briljante Alonso echt wel missen

Alonso en Sainz

Alonso en Sainz hebben al jaren een goede band.

Op persoonlijk vlak gaat Sainz zijn landgenoot ook missen, want ze zijn goede vrienden en Alonso is bovendien een mentor voor hem. “Hij heeft me altijd veel geholpen, was altijd heel behulpzaam en vriendelijk naar mij toe. Daarom bewonder ik hem alleen maar meer, nog los van wat hij gepresteerd heeft”, prijst hij de tweevoudig wereldkampioen en 32-voudig Grand Prix-winnaar. Misschien zien we Alonso echter al tijdens de wintertests even terug, met McLaren dat overweegt hem tijd achter het stuur te geven om de 2019-bolide te evalueren.