Carlos Sainz maakt zich zorgen om de slechte start die Ferrari had in Mexico. De Spanjaard wil dat er eens goed naar gekeken wordt, aangezien daar volgens hem de grootste verliezen werden geleden. Het team lijkt de zorgen echter niet te delen.

De start van de Grand Prix van Mexico-Stad verliep al vrij dramatisch voor Ferrari. Max Verstappen vond meteen de aansluiting bij de twee rode auto’s voor hem en passeerde vrijwel direct Carlos Sainz. Charles Leclerc zag vervolgens in zijn spiegels de andere Red Bull ook verschijnen. Drie breed gingen ze de eerste bocht in, wat resulteerde in een crash van Sergio Pérez en schade bij Leclerc. Sainz mocht meteen verdedigen tegen Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo. Het lukte de Spanjaard uiteindelijk nog wel de derde plek vast te houden, deels doordat de andere twee auto’s vooral met elkaar bezig waren. 

“We moeten echt naar deze starts kijken”, oordeelde Sainz na afloop van de race. “We kwamen allebei niet goed weg. Charles en ik hadden een vergelijkbare start, maar Verstappen was heel erg snel weg. We hebben al sinds de eerste training dit weekend moeite met de starts en de grip. Dit weekend hadden we het allemaal niet perfect voor elkaar, ondanks dat we het recentelijk vaak goed deden met de starts.”

Bekijk hieronder hoe de start van de race ook alweer verliep.

De herstart

De tweede start van de race, na de rode vlag door de crash van Kevin Magnussen, ging al niet veel beter. Verstappen nam meteen afstand en Hamilton plantte zijn Mercedes tussen de beide Ferrari’s. Niet veel later ging de Brit ook Leclerc voorbij en pakte de tweede plek, die hij vervolgens ook niet meer uit handen gaf. 

Het team lijkt de zorgen van Sainz niet helemaal te delen. In een nabeschouwing op de website van Ferrari schrijft het team: “De slipstream werkte ons tegen. Het Ferrari-duo nam de Red Bulls op sleeptouw naar de eerste bocht. Carlos moest daar afremmen om een botsing te voorkomen.”

Ook teambaas Frédéric Vasseur blijft kalm onder de omstandigheden. “Ik denk dat we vandaag het beste uit de auto hebben gehaald. We wisten dat de start lastig zou zijn, al was die van ons natuurlijk niet ideaal. Bij de herstart hadden we moeite met de harde band. Dat kostte Charles uiteindelijk de tweede plek. We moeten vooral ons best doen om het verschil in snelheid tussen onze kwalificatierondes en de race te verminderen. Tijdens de race hadden we te veel moeite vergeleken met onze rivalen.”

In onze podcast Paddockpraat ging Jeroen Bleekemolen ook al in op de moeilijkheden die de teams bij de start ervaarden. Grip, bandenkeuze, de hoogte van het circuit, alles kwam aan bod. Beluister de podcast Formule 1 Paddockpraat hieronder op onze site of via SpotifyApple PodcastsGoogle podcast en YouTube


De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is ook al digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond. Met in dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
  • En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!