Sauber heeft bevestigd dat Sergio Pérez niet in actie komt tijdens het vervolg van het Grand Prix-weekend in Monaco. De doktoren staan dat vanwege een hersenschudding niet toe.

De Mexicaan crashte zwaar tijdens de kwalificatie en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar keek Pérez naar verluidt de GP2-race en sprak hij de wens uit van start te gaan, maar de doktoren geven geen toestemming. Zijn verstuikte dij vormt blijkbaar geen beletsel.

Sauber bezit momenteel geen aanwijzingen dat er iets mis wat met de auto en start een aanvullend onderzoek om de oorzaak van de klapper te achterhalen. Pérez was in Monte Carlo bezig aan zijn sterkste kwalificatie sinds hij in de Formule 1 debuteerde.

“We zijn opgelucht dat Sergio geen serieuze verwondingen heeft opgelopen. Tot de crash liet hij zich van zijn beste kant zien, ook ten opzichte van de andere coureurs”, vertelt teambaas Peter Sauber. “We gaan morgen de race in met alleen Kamui Kobayashi aan de start.”

Technisch directeur James Key voegt toe: “Sergio is in orde. En gelukkig maar, want het is flink schrikken als zoiets een coureur van jouw team overkomt. We hopen van Sergio te horen wat er precies gebeurde, want we vinden op de data niets dat wijst op een mankement aan de auto.”

Teamgenoot Kobayashi kwalificeerde zich als dertiende en wist in eerste instantie niets van de crash van Pérez. “Ik moest me melden voor een dopingtest en hoorde er later pas van. Tijdens de sessie had ik problemen met mijn auto, die maar bleef stuiteren. Hopelijk kan ik alsnog punten scoren.”