Het team van Sauber heeft bevestigd dat Pascal Wehrlein in Bahrein weer in actie zal komen. Wehrlein moest de seizoensopener in Australië en race in China missen.

De Duitser moest de eerste twee Grands Prix laten schieten omdat hij niet fit genoeg was nadat hij een trainingsachterstand had opgelopen na een crash tijdens de Race of Champions in januari.

Wehrlein werd tijdens deze races vervangen door Antonio Giovinazzi, maar zal komend weekend in Bahrein zelf weer achter het stuur kruipen, zo heeft Sauber bevestigd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Wehrlein – een beschermeling van Mercedes, die in 2016 nog voor het team van Manor reed – liet zelf eerder deze week al weten zich fit genoeg te voelen weer te racen.

Eerder dit seizoen, bij de Grote Prijs van Australië, deed Wehrlein wel mee aan de vrijdagtrainingen maar haakte hij daarna af. Hij heeft dus nog geen race voor zijn nieuwe team Sauber gereden.

Als alles goed gaat zal Wehrlein in Bahrein eindelijk zijn eerste Grand Prix voor het team uit Hinwil rijden. Giovinazzi zal er ook zijn in Bahrein, maar dan in zijn normale rol als reserve van Ferrari.

Giovinazzi maakte indruk tijdens zijn debuutweekend in Australië, maar crashte in China twee keer.