Sauber gaat volgend seizoen niet in zee met Rubens Barrichello. Dat heeft teambaas Monisha Kaltenborn inmiddels duidelijk gemaakt.

Er doen momenteel geruchten de ronde dat de 41-jarige Barrichello na een afwezigheid van twee seizoenen in 2014 wel eens voor Sauber op de grid zou kunnen staan, maar Kaltenborn heeft deze naar het rijk der fabelen verwezen.

“Het is denk ik het beste als ik hier heel duidelijk over ben”, zegt ze tegen persbureau Reuters: “Het is uitgesloten dat Rubens in 2014 voor ons rijdt.”

Hoewel Kaltenborn de deur naar Sauber aanvankelijk nog op een kier leek te laten staan voor Barrichello, zegt ze nu dat ze dit vooral ‘uit respect voor Rubens’ deed. “Ik vond het gezien zijn staat van dienst en aangezien hij zijn best doet om terug te keren niet gepast om de suggestie zomaar af te schieten, want dat zou zijn kansen niet ten goede komen, maar Rubens is geen optie voor ons.”

“Ik spreek vaak met Rubens, maar dat gaat dan meestal over jonge coureurs en dat soort zaken. We hebben het er nooit over gehad dat hij voor ons komt rijden”, aldus de teambaas van de formatie die volgend jaar met de Rus Sergej Sirotkin aantreedt, mits deze zijn superlicentie krijgt, en daarnaast nog een andere coureur zoekt.

Barrichello
Barrichello, met 322 Grand Prix-starts achter zijn naam de meest ervaren Formule 1-coureur ooit, heeft zelf op Twitter aangegeven graag terug te keren in de koningsklasse. “Als er zich een kans voordoet, zal ik deze aanpakken.”

Volgens informatie van het Britse Autosport kan Barrichello – die sinds zijn (tijdelijke?) afscheid van de Formule 1 in de Indycar Series en Braziliaanse toerwagenracerij actief is geweest – geïnteresseerde teams een sponsorbijdrage van zo’n vijftien miljoen dollar aanbieden.