Rubens Barrichello zou op 41-jarige leeftijd zo maar eens na twee jaar afwezigheid zijn rentree in de Formule 1 kunnen maken. Sauber bevestigt interesse te hebben in de Braziliaan voor een zitje in 2014.

“Er zijn meerdere kanshebbers”, vertelt teambaas Monisha Kaltenborn in Zuid-Korea. “We weten dat Barrichello veel ervaring meebrengt en hij wil graag zijn rentree maken. Het is afwachten. Zoals altijd geldt: jullie horen het wel wanneer we een keuze hebben gemaakt.”

Barrichello werd na 2011 aan de kant geschoven door Williams voor Bruno Senna. Daarna reed de Braziliaan een jaartje IndyCar en dit jaar doet hij mee in de Stock Car V8 in Brazilië. De elfvoudig Grand Prix-winnaar heeft altijd gezegd nog niet klaar te zijn met de Formule 1.

Er gingen geruchten dat Barrichello al in de komende Grand Prix van Brazilië voor Sauber zou uitkomen. Kaltenborn sluit dat uit. “Wij veranderen ons rijdersduo niet. Ik zie dat niet gebeuren. We hebben geen enkele reden om voor die wedstrijd een van onze coureurs te vervangen.”