In de zomerstop kreeg het team nog een kapitaalinjectie van een groep investeerders, maar dat neemt niet weg dat de financiën bij Sauber niet volledig op orde zijn. Voor het komende seizoen verwacht teambaas Monisha Kaltenborn coureurs te contracteren die geld met zich meebrengen.

De huidige coureurs van het team, Marcus Ericsson en Felipe Nasr, hebben al de nodige sponsoren achter zich staan die het team betalen voor hun stoeltjes. De contracten van beide coureurs lopen aan het einde van het huidige seizoen af. Tot dusver is nog niet zeker dat ze ook volgend jaar weer in zullen stappen.

Aan Autosport vertelt Monisha Kaltenborn dat het contracteren van coureurs die geld met zich meebrengen zeker voordelig is voor het team. “Het helpt ons om onze doelen uit te voeren en het is een grote hulpbron voor ons algemene plan.”

“We moeten het overwegen, gezien hoe het er in de Formule 1 aan toe gaat”, verklaart ze. “We zijn ervan overtuigd dat onze auto het volgende seizoen beter zal zijn. We hopen tegen die tijd ook meer sponsoren aan boord te hebben. In het huidige milieu draait alles om financiën.”

“Er is een verband tussen de hoeveelheid geld dat en de hoeveelheid testmogelijkheden die je hebt. Je moet nou eenmaal testen, dus het zou voordelig en goed voor ons zijn. Het helpt ons om bepaalde zaken sneller te verrichten.”

Ericsson en Nasr
Zowel Marcus Ericsson als Felipe Nasr hebben een aflopend contract voor het komende seizoen. Ericsson maakte laatst bekend in gesprek te zijn met maar liefst vijf teams. Een langer verblijf bij Sauber lijkt echter de meest logische optie te zijn.

Teamgenoot Felipe Nasr wordt in verband gebracht met een stoeltje bij het team van Williams. Nu Felipe Massa zijn carrière aan het einde van dit seizoen beëindigt, is Williams op zoek naar een tweede coureur naast Valtteri Bottas. De Canadees Lance Stroll is een gegadigde, gezien het feit dat hij het uitstekend doet in het Europese Formule 3 kampioenschap en momenteel al testrijder is bij het team.