Sauber heeft nog geen coureurs vastgelegd voor 2017, maar zal daarbij in de eerste plaats naar talent kijken. Dat stelt teambaas Monisha Kaltenborn.

“Wij hebben bij Sauber sowieso nooit puur om financiële redenen coureurs gekozen. Daar staan we ook om bekend”, verklaart Kaltenborn ten overstaan van Motorsport.com.

“De financiën moeten natuurlijk wel overwogen worden, maar we kijken altijd eerst naar de coureur als coureur. We moeten in de eerste plaats overtuigd zijn van zijn rijderskwaliteiten.”

Als er ‘geld nodig is’, kijkt Sauber daar uiteraard ook naar, maar dat is volgens Kaltenborn ‘op het moment niet het geval bij ons’. Sauber heeft immers weer wat financiële ademruimte na de overname door Longbow Finance.

“Ons beleid qua coureurskeuze verandert dan ook niet”, zo benadrukt ze dat de kwaliteiten achter het stuur bepalend zijn met oog op het bepalen van een bezetting voor 2017

Formula One World Championship 2016, Round 14, Italian Grand Prix, Monza, Italy, Friday 2 September 2016 - Felipe Nasr (BRA), Sauber F1 Team

Nasr (rechts) met Ericsson links in de achtergrond. De twee hebben nog geen deals op zak voor 2017.

Ericsson en Nasr
De huidige coureurs, Marcus Ericsson en Felipe Nasr, doen het volgens Kaltenborn ‘absoluut goed tijdens een lastig seizoen’. De contracten van de Zweed en Braziliaan zijn echter nog niet verlengd, al lijkt zeker Ericsson goed te zitten aangezien hij connecties zou hebben met Longbow Finance.

Nasr is ook als kandidaat voor een Williams- of Haas-zitje genoemd, maar lijkt bij die beide teams niet de belangrijkste gegadigde. Net als Ericsson neemt ook Nasr overigens behoorlijk wat sponsorgeld mee.

Technische versterking
Waar het qua coureurs nog geen knopen door heeft gehakt en daar volgens Kaltenborn ook geen haast mee heeft, versterkt Sauber zich wel flink op technisch vlak.

Sauber haalde eerder Max Verstappens ex-engineer Xevi Pujolar al binnen. Begin september strikte het een nieuwe head of aerodynamics in ex-Lotus-man Nicolas Hennel de Beaupreau en dinsdag maakte het bekend dat Ruth Buscombe van Haas er vanaf de GP van Maleisië als strategy engineer bij komt.