Het team van Sauber heeft in een statement aangegeven verrast te zijn door de eerdere verklaring van Giedo van der Garde, maar de Zwitserse formatie wil er verder niet inhoudelijk op ingaan.

Nu de langlopende juridische perikelen tussen Sauber en Van der Garde zijn afgelopen, heeft Van der Garde in een verklaring laten weten dat hij de beslissing van Sauber om hem niet te laten racen – ondanks een rechtsgeldig contract en het hebben voldaan van alle financiële verplichtingen – nog altijd onbegrijpelijk vindt, terwijl hij ondanks dat zijn Formule 1-droom in duigen ligt troost put uit het feit dat de rechter hem in het gelijk heeft gesteld.

Van der Garde heeft verder benadrukt dat hij het team van Sauber niet de nek wilde omdraaien, terwijl hij ook de posities van het personeel en de carrières van coureurs Marcus Ericsson en Felipe Nasr niet in gevaar wilde brengen door vast te houden aan zijn claim.

In een reactie op het bericht van Van der Garde laat Sauber nu weten ‘verrast te zijn door zijn statement’. “Wij weten niet wat Giedo hoopt te bereiken met deze verklaring. Hij mag zich graag als de winnaar presenteren, maar wij hadden juist gehoopt de zaak te laten rusten nu alles is afgehandeld. Blijkbaar denkt Giedo daar echter anders over, om welke reden dan ook.”

“Hoewel we voor veel van de beweringen en aantijgingen in Giedo’s verklaring een goed weerwoord hebben, is het niet in het belang van ons team en onze partners om deze zaak verder uit te rekken. Als we dat wel zouden doen, blijven we moddergooien in de media en aan dat soort praktijken willen wij niet meedoen.”

“Wij willen ons nu gewoon op de volgende race concentreren, waarin we een vervolg willen geven aan de successen die we afgelopen weekend hebben behaald met onze coureurs Marcus Ericsson en Felipe Nasr”, meldt Sauber, dat iedereen oproept ‘vooral zijn of haar eigen mening over de zaak te vormen’, ook al is de zaak wat het team zelf betreft ‘vanaf dit moment gesloten’.