Hij stond weliswaar aan de zijlijn, maar ook zonder te racen leerde Mick Schumacher naar eigen zeggen veel in zijn eerste seizoen bij Mercedes. De zoon van Michael Schumacher is Lewis Hamilton en George Russell daar dankbaar voor.

Schumacher junior debuteerde in 2021 in de Formule 1 bij Haas, maar moest zijn stoeltje na twee seizoenen afstaan aan landgenoot Nico Hülkenberg. Hij vond daarna onderdak als test- en reservecoureur bij Mercedes. Van dichtbij zag Schumacher vervolgens hoe Hamilton en Russell binnen het team opereren.


Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

“Daar heb ik van geleerd hoe je bijvoorbeeld als coureur van waarde kunt zijn voor de mensen om je heen in het team, hoe je ook goed aangeeft wat je wilt van iedereen. En wat je zelf kunt bijdragen”, vertelt de Duitser. “Toen ik net de Formule 1 binnenkwam, vond ik dat allemaal lastige dingen.”

Het helpt Schumacher naar eigen zeggen op het moment dat hij weer een vaste plek in de Formule 1 verovert. Want dat is en blijft zijn doel. “Ik moet mensen weer overtuigen, dat realiseer ik me. Maar de lessen die ik nu geleerd heb, neem ik mee.” De zoon van de legendarische Michael Schumacher is overigens ook in 2024 derde rijder bij Mercedes, een rol die hij gaat combineren met een plek in het WEC bij Alpine.


Niet één, maar twee edities om 2023 mee af te sluiten: naast het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s) van FORMULE 1 Magazine ligt nu ook het FORMULE 1 Jaaroverzicht 2023 in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Herbeleef het seizoen 2023 met ons Jaaroverzicht! Daarin onder andere:

  • Tom Coronel analyseert 2023: Weg met de oude garde!
  • Analyse: Alle tien teams langs de meetlat
  • De beste themaverhalen van alle 22 Grands Prix
  • Race-analyses door Coronel en Bleekemolen
  • Technisch jaaroverzicht: de opkomst van Aston Martin en McLaren
  • Alle cijfers van 2023 (en de eeuwige statistieken!)
  • Onderscheidende fotografie: het mooiste beeld van een fraai jaar
  • En nog veel meer!