Bij nieuwe races komt Bernie Ecclestone vaak even bij de media kijken hoe zijn circus draait. Zo ook in Singapore.Op zaterdagavond kwam Ecclestone vrijwel onopgemerkt de perskamer binnenwandelen. De kleine grote man ontdekte een Japanse journalist, die in de hoek van de perskamer een tukje deed achter zijn bureau.

Hij sloop van achteren op hem af en sloeg zijn handen voor de ogen van de man, die achterovergezakt in zijn stoel hing. ,,Boe!” Hilariteit alom natuurlijk. ,,Wat een stille bedoening is het hier”, zei Ecclestone tegen niemand in het bijzonder. ,,Zijn jullie allemaal zo moe dan?”

Een Britse collega ging het gesprek met hem aan. Hij vertelde dat het allemaal reuze meeviel, zolang je maar in de Europese tijd blijft werken. ,,Dus ik ben vannacht laat naar bed gegaan en vanmiddag pas om half twee opgestaan”, aldus de Brit. ,,Dan gaat het prima, zo’n nachtrace.”

Ecclestone was niet onder de indruk. ,,Watjes zijn jullie. Neem liever een voorbeeld aan mij. Ik ben vanmorgen om half acht opgestaan. I’m a working boy.”