Testrijder Sergey Sirotkin begint zijn ‘vrijdagprogramma’ met Renault dit weekend in Sotsji en zal later in het jaar tijdens nog meer vrije trainingen in actie komen.

Dat bevestigt een woordvoerder van SMP Racing – het Russische programma voor de ontwikkeling van autosporttalent waar Sirotkin deel van uitmaakt – tegenover de website Sportbox.ru. Aan hoeveel vrijdagtrainingen hij na Sotsji nog meedoet, wordt echter nog niet bekendgemaakt.

Voor Sirotkin wordt de eerste vrije training op het Sochi Autodrom in zijn thuisland Rusland de tweede keer dit jaar dat hij achter het stuur van Renaults R.S.17 kruipt. Vorige week kwam hij al een hele dag in actie tijden de Bahrein-test.

Dat hij uitgerekend in eigen land zijn eerste vrijdagkilometers maakt vindt Sirotkin uiteraard mooi. “Ik heb er heel veel zin in. Ik voel me als Rus natuurlijk trots om voor duizenden Russische fans in actie te komen, maar eerlijk gezegd zou ik het overal prima vinden, zolang ik maar kan rijden!”

Sirotkin was vorig jaar ook al testrijder voor Renault en kwam toen tijdens twee vrijdagtrainingen in actie. Behalve Sirotkin heeft Renault de Engelsman Oliver Rowland in de boeken staan als testcoureur. Hij komt dit jaar ook nog op de baan in actie volgens Renault.