Will Stevens zegt ‘honderd procent’ zeker te zijn dat hij zijn zitje bij Manor zal behouden voor 2016. Volgens de Brit gaat het de goede kant op met de onderhandelingen en hij denkt daarbij ook al aan 2017.

“Ik heb het al eerder gezegd, maar het staat er goed voor”, vertelt Stevens aan Motorsport.com. De coureur die afgelopen seizoen in zeventien races aan de start stond voor Manor erkent dat hij het uiteraard fijn zou vinden om nog dit jaar duidelijkheid te krijgen: “Maar als het daar niet van komt, zal het vast alsnog niet lang duren voor het rond is.”

Bij Stevens bestaat dus geen twijfel dat het goed komt, zo mag duidelijk zijn. “Ik ben er honderd procent zeker van dat ik mijn zitje zal behouden. Natuurlijk moet alles op z’n plek vallen voor het zover is, maar alles gaat ook echt de goede kant op en we hebben een aantal goede gesprekken gehad.”

Hoewel Manor het enige team is dat nog zitjes vrij heeft en er meerdere gegadigden zijn, denkt Stevens dat zijn kansen op een zitje niet onder doen voor die van de andere kandidaten. “Ik denk niet dat er iemand is die over betere kaarten beschikt, want dan zou diegene inmiddels al wel zijn vastgelegd.”

Behalve Stevens dingen ook zijn parttime teamgenoot Alexander Rossi, Mercedes-protegé Pascal Wehrlein en de Indonesische GP2-coureur Rio Haryanto nog mee om een Manor-zitje. Van Haryanto is bekend dat hij op behoorlijk wat staatssteun kan rekenen in deze strijd. Mercedes-topman Toto Wolff gaf daarentegen onlangs aan dat hij er niet op rekent snel duidelijkheid te hebben.

Stevens hoopt desondanks zoals gezegd dat er snel uitsluitsel volgt en kijkt daarbij zelfs al verder dan alleen naar 2016. “Wat we idealiter willen bereiken, is dat ik volgend jaar om deze tijd niet weer in deze positie zit en me moet afvragen of ik wel een zitje kan krijgen voor 2017. Het is altijd een doel geweest voor mij en m’n management om mijn toekomst in de Formule 1 voor de lange termijn veilig te stellen, dus daar werken we nu aan.”