*

Stroll naar P9 in thuisrace: ‘Ik ben heel blij’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

9 juni 2019 23:55

Stroll naar P9 in thuisrace: ‘Ik ben heel blij’
Motorsport Images

Op de plek waar hij in 2017 zijn eerste punten in de Formule 1 pakte en liet zien aan de wereld dat hij niet zomaar mocht worden afgeschreven, zorgde Lance Stroll opnieuw voor een positieve opsteker door in de bolide van Racing Point zijn thuisrace op een knappe negende plek af te sluiten.

Lees ook: Hamilton wint in Canada na omstreden tijdstraf voor Vettel

© Motorport images.

De Canadees verstopt zijn gevoelens niet na de race. “Ik ben heel blij”, is zijn eerste reactie tegen Ziggo Sport. Een negende plek is anno 2019 geen slecht resultaat voor Racing Point en zeker voor Stroll, die na slechts twee puntenscores en enkele fouten in de eerste fase van het seizoen onder druk staat. Met deze race kan hij even stoom afblazen. “Ik ga hard feesten vanavond!”

Lees ook: Vettel over de rooie na tijdstraf: ‘Ik ben boos en heb daar het recht op’

Zijn resultaat was mede te danken aan een lange eerste stint op de harde band van 45 rondes. “Ik ging lang door en stopte niet, daarmee irriteerde ik een paar rijders”, grapt hij. “Het was een goede strategie, want de harde band hield het lang vol.”

© Motorport images.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.

Gerelateerd