Adrian Sutil weet zich volgens zijn manager ondanks het verlies van zijn Force India-zitje verzekerd van een plekje in de Formule 1. Sutils bestemming ljikt Sauber te zijn, het team waar ook Giedo van der Garde mee in verband wordt gebracht.

Force India maakte donderdag bekend dat Sergio Pérez in 2014 de teamgenoot wordt van de al eerder aangekondigde Nico Hülkenberg, waarmee het team allebie haar stoeltjes heeft gevuld.

Voor Adrian Sutil, die alle 109 Grands Prix die hij achter zijn naam heeft staan voor het uit Silverstone afkomstige team reed – ongeacht of dat als Spyker of later Force India als door het leven ging – is dus geen plek meer, maar volgens zijn manager Manfred Zimmermann heeft Sutil al elders onderdak gevonden.

“Adrian rijdt ook in 2014 Formule 1”, maakt Zimmermann duidelijk in gesprek met Motorsport-Total. Hoewel Zimmermann de naam van Sutils nieuwe team ‘nog niet kan noemen’, stelt de Duitse publicatie zeker te weten dat de 30-jarige coureur naar Sauber gaat.

Motorsport-Total weet te melden dat Sutil en Sauber al sinds september ‘concreet’ met elkaar in gesprek zijn, terwijl de coureur tevens al bij de Sauber-fabriek in Hinwil is gesignaleerd. Daarnaast heeft hij aangegeven dat Caterham en Marussia geen opties voor hem zijn, wat Sauber zijn enige mogelijke bestemming maakt, aangezien dat het enige team is dat nog een stoeltje vrij heeft.

Van der Garde
Behalve Sutil wordt ook Van der Garde – die ook zelf al aangaf onder meer met Sauber in gesprek te zijn – genoemd als een serieuze kandidaat voor het Zwitserse team. Net als Sutil is ook Van der Garde volgens Motorsport-Total al bij de Sauber-fabriek in Hinwil op bezoek geweest. Daar tegenover staat echter dat het aanblijven van Esteban Gutiérrez, Sauber-coureur in 2013, naar verluidt niet is uitgesloten.