Williams heeft in 2021 boven verwachting gepresteerd, zo oordeelt CEO en teambaas Jost Capito aan het eind van zijn eerste jaar aan het roer.

Williams eindigde in 2021 als achtste bij de constructeurs met 23 punten en dat is dus beter dan Capito had gedacht. “Als je naar de punten en onze klasseringen kijkt, was het boven verwachting”, wordt hij geciteerd door Motorsport Week. Met de achtste plek in de eindstand had Capito begin 2021 ook geen rekening gehouden, erkent hij.

Als hoogtepunten licht de Duitser in Britse dienst de Grands Prix van Hongarije en België eruit. “In Hongarije scoorden we voor het eerst sinds lange tijd weer punten. In België haalden we daarna zelfs een podium.” George Russell finishte als tweede op Spa na de ‘race’ van twee ronden achter de safetycar. Helaas voor Williams leverde dat halve punten op.

Lees ook: Nicholas Latifi doet boekje open over online haat na crash in Abu Dhabi

Wat Capito verder positief noemt, is dat Williams (zelf)vertrouwen heeft getankt. Hoewel hij happy is met de progressie, is Williams er nog lang niet, weet Capito. “We weten echter allemaal dat het tijd kost een team terug te brengen aan de top”, benadrukt hij.

“Er bestaan geen wonderen. Het gaat om teamwork, hard werken en commitment.” Het hele traject met Williams gaat meer dan één jaar duren, beseft Capito. “Ik geloof echter wel dat we op koers liggen. Er is ook al sprake van een mentaliteitsverandering. Mensen staan open voor verandering, waardoor iedereen elke dag beter probeert te worden.”

Lees ook: Het rally-DNA achter Williams’ wedergeboorte: ‘Zo anders is een F1-team niet’

Bestel het dubbeldikke kampioensnummer én het jaaroverzicht van FORMULE 1 Magazine hier en krijg deze gratis thuisbezorgd. Het kampioensnummer en het jaaroverzicht zijn ook in de supermarkt te vinden. Het jaaroverzicht en het kampioensnummer zijn ook los te koop en te bestellen.