De Formule 1-teams willen dat de wintertests volgend jaar in maart beginnen in plaats van in februari, zoals gebruikelijk. Dat schrijft motorsport.com.

De openingsrace van het seizoen 2016 wordt pas op 3 april verreden, de laatste seizoensstart sinds 1988. Het biedt de teams de mogelijkheid om de wintertests een paar weken op te schuiven, zodat er meer tijd overblijft voor het ontwikkelen van de nieuwe auto’s.

Motorsport.com meldt dat de teambazen al een voorlopig testschema hebben opgesteld. Vanaf 2016 zijn er nog slechts twee wintertests in plaats van drie, en die zouden volgens het schema plaats moeten vinden van 1 tot en met 4 maart, en van 15 tot en met 18 maart.

Beide testsessies lopen van dinsdag tot vrijdag, en dat is niet voor niets. De teams hopen door doordeweeks te testen te voorkomen dat er al te veel toeschouwers komen opdagen. De extra beveiligingskosten die het circuit voor de weekendfans moet maken, komen voor de rekening van de renstallen. Die testen dus liever op een moment dat de meeste mensen aan het werk zijn.