In Austin, Texas, waar sinds 2012 op het Circuit Of The Americas de Grand Prix van Amerika verreden, is gisteren verbaasd gereageerd op de datum die de FIA gisteren toewees voor het Amerikaanse Grand Prix-weekend in 2014.

Op de dag van de Grand Prix, 2 november 2014, wordt namelijk op de nabijgelegen Texas Motor Speedway een race gehouden in de NASCAR Sprint Cup Series. Eddie Gossage, de baas van de Motor Speedway, noemt het een domme beslissing van de Formule 1. “Onze NASCAR Sprint Cup-races trekken de grootste toeschouwersaantallen van alle sportevenementen in Texas. Het is niet slim om het daar tegen op te nemen. Ik weet zeker dat de mensen bij het Circuit of the Americas de haren nu uit hun hoofd trekken. Ze hebben geen enkele zeggenschap over de datum”, beweert Gossage.

Maar Bobby Epstein, voorzitter van het Circuit of the Americas, is helemaal niet bezorgd: “Door de grote hoeveelheid aan NASCAR-evenementen botst dat wel eens met onze Formule 1-race en dat is volgend jaar het geval. Echter, wij zien dit als een mogelijkheid om sportfans van over de hele wereld naar Texas te lokken en te bewijzen dat Austin een stad voor racen en entertainment is.” De Grand Prix stond in de laatste conceptversie van de kalender een week eerder gepland.