De Formule 1 keert dit weekend terug naar de bakermat van de sport. Op het circuit van Silverstone belooft de 72e Grand Prix van Groot-Brittannië weer een spektakel te worden. Het zal nog veel gaan over die beruchte crash van Max Verstappen en de rol van Lewis Hamilton daarin vorig jaar, er is de rel rond de racistische uitlatingen van Nelson Piquet en natuurlijk de actie op de baan. Kunnen Ferrari en Charles Leclerc hun kampioenschapsaspiraties nieuw leven inblazen?

Verslaggever André Venema is voor FORMULE 1 Magazine in de paddock aanwezig. In ons liveblog doen we vanaf donderdagmiddag verslag van de mediadag met om 15.00 uur de persconferenties van de coureurs.

Op vrijdag worden de vrije trainingen afgewerkt om 14.00 uur en 17.00 uur. Naderhand peilen we de reacties in de paddock en bespreken Sjaak Willems en André Venema deze in de traditionele vrijdageditie van Paddockpraat, de podcast van FORMULE 1 Magazine.

Lees ook: Weerbericht GP Groot-Brittannië: Mogelijk natte kwalificatie, droge race

Op zaterdagochtend spreken de teambazen in hun persuurtje. Daarna is het woord weer aan de coureurs op de baan in de derde vrije training vanaf 13.00 uur en het hoogtepunt van de zaterdag: de kwalificatie om 16.00 uur. Het perspraatje, de sessies en de reacties naderhand zijn ook te volgen in ons liveblog.

Op zondag gaat de pits open vanaf 15.20 uur als de coureurs voor hun laatste checks de baan opgaan voordat ze hun plaats op de grid opzoeken. Ons liveblog zal dan ook in de lucht zijn, daar is de race vanaf 16.00 uur te volgen. Het weekend zullen we vervolgens op maandag nabespreken in een nieuwe Paddockpraat Podcast en natuurlijk de column van oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve.

De tijden van de sessies nog op een rijtje:

Vrijdag 1 juli
14.00-15.00 uur 1e vrije training
17.00-18.00 uur 2e vrije training

Zaterdag 2 juli
13.00-14.00 uur 3e vrije training
16.00 uur Kwalificatie

Zondag 3 juli
16.00 uur Race