Na een uitzonderlijk weekend op Hockenheim hopen de Toro Rosso-coureurs ook op de Hungaroring sterk voor de dag te komen. “Dit is in het verleden een goede baan voor ons geweest.”

In 2015 behaalde Daniil Kvyat in Hongarije zijn eerste podium in de Formule 1, bijna vier jaar later volgde nummer drie: afgelopen weekend in Duitsland. De tussenliggende jaren waren achtbaan-achtig, maar Kvyat steekt dit seizoen in goede vorm en hoopt dat in Boedapest andermaal te tonen. “Dit is in het verleden een goede baan geweest voor Toro Rosso, dus hopelijk kunnen we een goede balans vinden en wordt het weer een goed weekend.”

Lees ook: Kvyat op het podium na bizarre race: ‘Het was een echte rollercoaster’

Een herhaling van zijn uitzonderlijke podiumplek uit de knotsgekke Duitse Grand Prix is in Hongarije normaal gesproken  uitgesloten, met Kvyat die weet dat het verschil er vaak ook al op zaterdag wordt gemaakt. “Het is een leuk circuit, maar inhalen is er erg lastig en dat kan de race tricky maken als je achter iemand vast komt te zitten. Het is daarom belangrijk een goede kwalificatie te hebben, zodat je alles zondag zelf onder controle hebt.”
(tekst loopt door onder de foto)

“Dat gezegd hebbende, loopt het vaak niet volgens plan, dus je moet ook flexibel zijn qua strategie”, weet Kvyat, die de Hungaroring verder wel kan waarderen: “Het is als Monaco, maar dan zonder de vangrails.” Teamgenoot Alex Albon kan wat voorkennis betreft alleen op ervaring uit de GP3 en Formule 2 bogen. “Ik vind het een circuit voor echte coureurs, lekker old school.

Net als Kvyat haalt Albon aan hoe lastig inhalen er is en hoe belangrijk dat de kwalificatie maakt, al ziet ook hij kansen. “Want Toro Rosso’s auto’s doen het meestal goed in Hongarije. Daarnaast hebben we in Duitsland geweldig gescoord. Het was geweldig er als zesde te finishen – mijn beste resultaat in de Formule 1, en dat terwijl er zelfs nog meer in had gezeten.”

Lees ook: Weblog: Marko is soms een beetje mal, maar zijn mallemolen draait op volle toeren