*

Tost blij dat Toro Rosso op koers ligt voor P5

Daan de Geus

Daan de Geus

30 mei 2017 08:46

Tost blij dat Toro Rosso op koers ligt voor P5
Racepictures

Het doet teambaas Franz Tost goed dat Toro Rosso op koers ligt voor de zo fel begeerde vijfde plek bij de constructeurs, ook al komen er wat voor het team lastigere circuits aan.

Tost (rechts) met technisch directeur Key.

Toro Rosso’s STR12 is volgens technisch directeur James Key relatief gezien niet zo goed als de voorgangers van deze bolide. Coureur Carlos Sainz liet na de race in Monaco, waarin hij zesde werd, optekenen dat hij denkt dat dit het vierde of vijfde beste chassis van het veld is, terwijl Toro Rosso de STR10 en STR11 in voorgaande jaren bij de beste drie chassis schaarde.

Teambaas Tost vertelt aan Autosport dat de competitiviteit van het Toro Rosso-chassis dit jaar erg van het circuit af hangt, maar is er vooral blij mee dat Toro Rosso vooralsnog op koers ligt om haar doel te behalen. Dat is de vijfde plek bij de constructeurs, waar het de afgelopen jaren ook al op mikte, maar in 2015 en 2016 moest Toro Rosso het ondanks de goede chassis steeds met de zevende plek doen.

“We staan vijfde, met negen punten voorsprong op Williams. We moeten nu fel voor deze plek blijven knokken, zodat we dit jaar onze doelstelling kunnen behalen”, verklaart Tost.

Met de races in Canada en Azerbeidzjan komen er op papier wel Grands Prix op circuits aan die Toro Rosso niet goed liggen, erkent Tost. “Maar onze engineers werken hard om een set-up te vinden die goed genoeg is daar toch punten te scoren. Onze motorleverancier Renault komt daarnaast constant met kleine verbeteringen, dus we zullen wel zien hoe het daar gaat.”