*

‘Van der Garde en Vandoorne kandidaat bij Manor’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 maart 2015 11:02

‘Van der Garde en Vandoorne kandidaat bij Manor’
Racepictures

Hoewel het lang niet zeker is dat Manor in 2015 met Will Stevens op de grid staat, worden er al flink wat coureurs genoemd voor het tweede zitje, waaronder Giedo van der Garde en Stoffel Vandoorne.

De belangrijkste kandidaat om in 2015 de teamgenoot van de al eerder aangekondigde Brit Will Stevens te worden, is echter McLaren-testcoureur Kevin Magnussen, zo stelt het Finse Turun Sanomat.

De logica daar achter is dat Manor flink wat geld schuldig is aan McLaren, dat nog altijd een technische partner is van het achterhoedeteam. Deze schuld, of in ieder geval een deel van de naar verluidt negen miljoen euro, zou kwijtgescholden kunnen worden als Magnussen een Manor-zitje krijgt.

Om dezelfde reden is ook de Belgische McLaren-protegé Stoffel Vandoorne als kandidaat genoemd, al is hij voor 2015 al verzekerd van een zitje in de GP2 bij ART en heeft hij aangegeven met dat team voor de titel te willen gaan, na in 2014 vice-kampioen te zijn geworden.

Magnussen heeft bovendien het voordeel dat hij Grand Prix-ervaring heeft, maar mogelijk wil McLaren nog niets beslissen over het lot van haar testrijder zolang haar vaste coureur Fernando Alonso nog niet honderd procent fit is na zijn crash tijdens de wintertests.

Magnussen zelf houdt zich in ieder geval op de vlakte. “Ik kan niets uitsluiten, maar op het moment ligt mijn focus bij McLaren”, benadrukt de Deen. “Hoewel ik natuurlijk graag weer wil racen, moet ik doen wat het beste is en mijn toekomst ligt sowieso bij McLaren.”

Van der Garde
Behalve de twee McLaren-talenten, wordt ook Giedo van der Garde door Turun Sanomat genoemd als kandidaat voor een zitje bij Manor. De Nederlander (29) reed in 2013 voor Caterham en was in 2014 testrijder bij Sauber.

Van der Garde dacht bij dat laatste team ook een contract op zak te hebben voor 2015, maar Sauber koos doodleuk voor Marcus Ericsson en Felipe Nasr. Of de opvolgende juridische strijd met Sauber nog gaande is en de zaak kan compliceren, is niet duidelijk.

Daarnaast is het natuurlijk maar de vraag of Van der Garde weer bij een achterhoedeteam wil instappen. Aan interesse voor het Manor-zitje is desondanks geen gebrek, want volgens het Spaanse AS aast Roberto Merhi – in 2014 testrijder bij Caterham – op het stoeltje.