Max Verstappen rept na de eerste vrije trainingen op Interlagos van een positief begin van het Braziliaanse raceweekend, al zeggen de tijden volgens hem nog niet veel. “Het gaat er vooral om hoe je zaterdag op de baan inspeelt.”

Dat zegt Verstappen met de blik alvast op de kwalificatie gericht, want de vrijdag was volgens hem ‘niet zo representatief’. De reden? “De temperatuur en baanomstandigheden”, verwijst hij naar de natte start van de dag en het grijze en grauwe weer dat daarop volgde, terwijl het zaterdag (en zondag) zonniger en warmer moet zijn.

“Het was een beetje een rommelige dag met dit weer”, somt hij daarom op. “Niet de beste dag om dingen te testen, al geldt dat natuurlijk voor iedereen.” Verstappen sloot VT2 af met de derde tijd, ruim een tiende van snelste man Sebastian Vettel, ‘maar je kan niet te veel op deze rondetijden vertrouwen’, meent hij.

Lees ook: VT2: Ferrari snel met één-twee, lange nacht voor Toro Rosso-monteurs

Aan voorspellingen wil hij zich dan ook niet wagen, behalve dat de verschillen tussen de drie topteams – Ferrari, Mercedes en zijn eigen Red Bull – wederom klein lijken te zijn. “Het gaat er daarom vooral om hoe je zaterdag op de baan inspeelt”, benadrukt hij. “Zaterdag zal het namelijk weer anders zijn, dan is het weer opnieuw beginnen.”

Hoewel hij er dus weinig conclusies aan verbindt, spreekt Verstappen toch van ‘een positieve start’. “Ik denk dat de auto het hier goed doet, al kunnen er altijd dingen beter.” De basis is echter goed, meent Verstappen, ook met oog op zondag qua long runs. “De long run was prima. Nogmaals: er kunnen altijd dingen beter, maar het begin was goed.”

Lees ook: Paddockpraat: Klapper voor Kubica, rapen gaar voor Gasly en Kvyat