Max Verstappen verwacht dat het in Hongarije opnieuw lastig zal worden om Mercedes te verslaan. Volgens de Nederlander is Mercedes dusdanig dominant dat ze overal snel zullen zijn, maar hij hoopt dat het weer nog parten kan spelen in de Grand Prix van Hongarije.

“Ze staan duidelijk voor ons”, vertelt Verstappen over Mercedes tijdens de persconferentie in Hongarije. “Er is altijd wat ruimte voor verbeteringen. Maar we moeten realistisch blijven. Als je zo dominant bent als Mercedes dan ben je overal snel. Het zal lastig worden om ze hier te verslaan, wie weet gaat het weer nog parten spelen en voor chaos zorgen”, vervolgt de Nederlander. Voorlopig lijkt er een grote kans op wat regenbuien tijdens het hele weekend.

Lees ook: Horner verdedigt Albon: ‘Zit nog niet heel lang bij Red Bull en wordt alleen maar beter’

In Oostenrijk was Mercedes duidelijk de snelste en won Valtteri Bottas de eerste race en Lewis Hamilton de tweede. Verstappen moest bij de Grand Prix van Steiermark genoegen nemen met de derde plek. Op de vraag of hij verrast is door het gat naar Mercedes, antwoordt hij: “Ik weet het niet. Ik had dichterbij willen zitten, iedereen werkt er hard voor. We moeten hard werken om het gat te dichten”, aldus de Nederlander.

Titelkansen
De titelhoop wil Verstappen nog niet opgeven, maar hij weet dat het een lastige taak wordt. “We hebben het onszelf moeilijker gemaakt met de uitvalbeurt in het eerste weekend, dat is geen geheim. Langzamerhand worden er meer races bevestigd, voor het wereldkampioenschap moeten we nu beginnen te winnen. Er staat aardig wat op programma. Ik geef niet op, het zal niet makkelijk worden”, aldus Verstappen.

Lees ook: Brundle: ‘Denk dat Verstappen bang is voor weer een jaar in een bijrol’

Ondanks dat het lastig zal worden, wil Verstappen het Mercedes niet makkelijk maken. Daarnaast verliest de Nederlander geen motivatie door het gat naar Mercedes. “Nee, ik probeer altijd het beste uit mezelf te halen, al weet ik dat als ik Mercedes niet kan verslaan op zo’n moment, dan probeer er zo dichtbij mogelijk te zitten en het beste eruit halen. Kan ook paar tienden langzamer rijden en alsnog derde worden, maar zo ben ik niet. Bottas ook, ik kan hem zo langs laten en niks doen, maar ik ga het ze niet makkelijk maken”, aldus Verstappen.

Luister hier de nieuwe Paddockpraat-podcast van FORMULE 1! Over de Ferrari-malaise in Maranello, de hosanna bij Mercedes en hoe moeilijk het voor Alex Albon moet zijn om bij Red Bull naast Max Verstappen goed uit de verf te komen.
Luister hier (via iTunes of Google Podcast)

Foto: Motorsport Images