Max Verstappen wordt niet in de positie van tweede rijder geduwd, ondanks zijn pech de afgelopen races. Dit zegt Red Bull-teambaas Christian Horner. Ook wanneer Daniel Ricciardo mee zou kunnen vechten voor de wereldtitel komen er geen teamorders. 

Ricciardo ligt na Verstappens zoveelste tegenslag in Oostenrijk 62 punten voor op zijn teamgenoot. Waar de Australiër zelf al op een flinke achterstand ligt voor de wereldtitel is het voor Verstappen al helemaal onmogelijk geworden om mee te strijden. Christian Horner is zich hiervan bewust, maar wil hierdoor Verstappen niet tot tweede rijder degraderen.

Zoals Horner eerder deze week al zei:”Op dit moment denken we als team niet meer aan de constructeurstitel, maar focussen we ons op iedere race afzonderlijk.” Dus op de vraag van Motorsport of Verstappen en Ricciardo vrij zijn om met elkaar te racen, reageert de teambaas: “Ja, absoluut!”

De tactiek om één rijder naar voren te schuiven, ten nadele van de ander, is volgens hem in de huidige situatie niet de oplossing. “Wanneer de marge tussen Ricciardo en klassementsleider Vettel kleiner was geweest, denk aan 15 tot 20 punten, was het een ander verhaal geweest. Maar je moet behoorlijk optimistisch gezind zijn om nu al teamorders te gaan uitdelen”, zegt Horner.

Daarbij denkt Horner dat de problemen van Verstappen binnenkort snel opgelost zijn. “Ondanks zijn pech, gaat Max er goed mee om. Hij heeft vaker dit soort problemen gehad tijdens zijn kartcarrière, maar het geluk gaat een dezer dagen zijn kant op komen.”

Horner kijkt hierbij naar de resultaten van de Red Bull van Ricciardo. “De auto wordt beter en beter, Oostenrijk was waarschijnlijk de meest competitieve race van het seizoen, terwijl dit circuit niet echt bij onze auto past. Op sommige delen van het circuit waren wij zelfs de snelste auto op de baan.”

Er wordt dus flinke progressie geboekt en dit gaat zich ook uitbetalen voor Verstappen meent Horner. “Als het geluk zijn kant op komt, kan het zomaar zijn dat hij gelijk wint. Ik weet zeker dat het tij gaat keren voor hem.”