*

Verstappen start zondag als tweede: ‘Ik zie kansen, al is Mercedes sterk’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

30 november 2019 15:31

Verstappen start zondag als tweede: ‘Ik zie kansen, al is Mercedes sterk’

Max Verstappen start zondag vanaf de tweede startplek bij de Grand Prix van Abu Dhabi, hij werd in Q3 op drie tienden gezet door wereldkampioen Lewis Hamilton. Ook Valtteri Bottas was sneller maar hij start door een gridstraf als laatste. “Mercedes is altijd dominant hier, dit was het beste wat we konden doen.”

In de laatste snelle run van de top 3 ging het gelijk op. In de eerste twee sectoren waren de tijden vrijwel gelijk, in de laatste maakt Mercedes echter het verschil. Bottas pakte bijna twee tienden op Verstappen, Hamilton was eens bijna twee tienden sneller. “Daar komen wij tekort, dat heeft met de grip te maken aan de achterkant. Veel bochten zijn daar off-camber, aflopend naar buiten. Wij hebben daar niet zoveel grip als zij.”

Lees ook: Hamilton start laatste Grand Prix van 2019 vanaf eerste plaats

Morgenmiddag staat Verstappen dus door de gridstraf van Bottas naast Hamilton op de eerste rij. “Ik ben over het algemeen tevreden en blij met die eerste startrij. Al had ik me natuurlijk nog liever als tweede gekwalificeerd.”

Ook de longruns van gisteren wezen op een sterk Mercedes. “Er zijn kansen morgen, onze auto voelde goed maar Mercedes was ook echt snel qua racepace. Als we een goede start hebben, kunnen we wat doen maar het wordt gewoon heel lastig.”

 

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Red Bull Verstappen