De RP20, de ‘Mercedes-kopie’ van Racing Point, zorgt al sinds de wintertests voor beroering. Vorige week nog diende Renault klacht in tegen de RP20. Max Verstappen heeft geen bezwaar tegen het kopieerwerk van Racing Point. “Tja, als je het zelf niet goed voor elkaar kan krijgen, waarom dan niet kopiëren?”

De Racing Point-auto van 2020 zorgt sinds zijn eerste meters tijdens de wintertests voor opschudding. De RP20 is grotendeels een kopie van de W10, de Mercedes van vorig jaar. Dankzij die ontwikkelingstactiek heeft het team uit Silverstone grote stappen gezet, Lance Stroll en Sergio Perez waren tijdens de eerste twee races van het seizoen erg competitief.

Lees ook: FIA gaat brake ducts Racing Point en 2019-Mercedes vergelijken na klacht Renault

Volgens sommigen heeft Racing Point met de RP20 afsluiting gevonden bij de topteams, Red Bull-teambaas Christian Horner op zijn hoede is voor de ‘roze Mercedes’. “Ik denk dat iedereen bezorgd moet zijn over de Racing Point. Perez was in de race op bepaalde momenten sneller dan Mercedes”, vertelde Horner na de GP van Steiermark.

Max Verstappen lijkt zich minder zorgen te maken over Racing Point. Hij ziet de roze renstal niet meteen als een bedreiging. “Persoonlijk denk ik van niet. Ik denk dat ze over één ronde wel snel zijn, maar over het algemeen moeten wij er wel voor staan. Er komen vast nog wel een paar circuits aan waar ze sterk zullen zijn”, stelt Verstappen, “maar we moeten er over het algemeen gewoon voor staan”, zegt hij er meteen bij.

De Nederlander ziet geen problemen in het kopieerwerk van Racing Point. “Tja, als je het zelf niet goed voor elkaar kan krijgen, waarom dan niet kopiëren? Als het mag, dan waarom niet?”, vraagt Verstappen zich af. “Het is nog even afwachten of alles wordt goedgekeurd, maar op zich is het natuurlijk wel slim van ze, dat ze het zo hebben gedaan.”

Lees ook: Verstappen: ‘Mercedes is zo dominant, ze zullen overal snel zijn’

Luister hier de nieuwe Paddockpraat-podcast van FORMULE 1! Over de Ferrari-malaise in Maranello, de hosanna bij Mercedes en hoe moeilijk het voor Alex Albon moet zijn om bij Red Bull naast Max Verstappen goed uit de verf te komen.
Luister hier (via iTunes of Google Podcast)
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Verstappens teamgenoot Albon in duel met Sergio Perez. © Motorsport Images