Sebastian Vettel is maar wat blij dat hij poleposition trainde voor de Grand Prix van Monaco. De poleposition is dit jaar minder belangrijk in de Formule 1, maar Monte Carlo heeft eigen wetten.

Vettel legde in de zesde kwalificatie van het seizoen beslag op zijn vijfde poleposition. De race in Monaco wordt lang en zwaar, maar het is een groot voordeel om als eerste van start te mogen, claimt de Duitser.

“De Grand Prix van Monaco laat zich nog het beste vergelijken met een casino. Probeer het maar, 78 ronden racen op zo’n veeleisend en bochtig circuit. Pitstops en strategieën kunnen tijdens de race nog veranderen, maar de pole-sitter niet meer. Gelukkig ben ik dat”, reageert Vettel.

De uitslag van de kwalificatie wordt overschaduwd door het zware ongeval van Sergio Pérez, die zo hard in aanraking kwam met de vangrails dat hij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Vettel vond het moeilijk zich op te laden voor de twee resterende minuten.

“Ik zit maar in mijn auto, te vragen om meer informatie en updates. Op zo’n moment voel je je niet honderd procent op je gemak, de focus behouden is moeilijk”, geeft de Red Bull-coureur toe. “Gelukkig kwam er op een gegeven moment goed nieuws door, maar toch.”

Buiten zijn poleposition is het voor Vettel ook goed nieuws dat zijn grootste rivaal, Lewis Hamilton, niet verder kwam dan de zevende tijd.