Bruno Senna kwam afgelopen weekend in actie op het circuit van Spa-Francorchamps. De coureur van Renault verzorgde een demonstratie tijdens het World Series by Renault-evenement.

Senna kwam op het idee zijn telefoon mee te nemen in de cockpit van de Renault en een filmpje te maken van de demonstratie die hij weggaf. Het filmpje zette de Braziliaan online via YouTube.

Meekijken met Senna achter het stuur van zijn Renault – via een ander perspectief dan de bekende boordcamera – was mogelijk omdat hij slechts met een hand stuurde. “Vergeet niet dat ik mezelf geen moment in gevaar heb gebracht”, luidt zijn bijgevoegde tekst.

“Ik ging absoluut niet voluit, maar wil benadrukken dat het geen goed idee is om op de openbare weg tegelijkertijd te rijden en met je telefoon in de weer te zijn”, vervolgt Senna, die ook ging spookrijden.

Zo reed hij eerst naar boven door Eau Rouge om zijn auto op het lange rechte stuk te spinnen en doodleuk weer naar beneden te rijden. Geheel nieuw is dit niet; bekend is dat Toyota dit ook wel eens deed tijdens de shakedown van bolides op het Belgische circuit.

Een novum is echter wel dat Senna beelden schoot van zijn actie. Voor het eerst is het mogelijk een Formule 1-auto de omgekeerde weg door Eau Rouge te zien nemen.