De Nederlandse Indycar-coureur Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout heeft een vinger gebroken in een crash tijdens een test op Indianapolis. De coureur van Ed Carpenter Racing doorstond de forse klapper verder zonder grote kleerscheuren.

Van Kalmthout verloor de controle over zijn Dallara – Chevrolet in bocht één op Indianapolis’ zowel beroemde als beruchte Brickyard en kwam hard in aanraking met de muur. “Het was een heel gek moment”, vertelt hij de verslaggever van dienst van de Indycar Series.

Lees ook: ‘Speciaal talent’ Van Kalmthout mikt op top-vijf en eerste zege in tweede Indycar-jaar

Bocht één op Indianapolis, weet ‘VeeKay’, is normaal makkelijk vol gas. “Bij het ingaan van de bocht voelde het nog goed, maar toen dook de voorkant van de auto naar beneden en was ik ‘m kwijt. Dan ben je een passagier”, verhaalt hij.
(tekst loopt door onder de video)

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Op Twitter meldt de coureur uit Hoofddorp nog dat een ‘gemene vlaag zijwind’ zijn auto in onbalans bracht. “Ik heb mijn vinger gebroken, maar ben klaar om weer te gaan”, voegt hij daar strijdlustig aan toe, al zal hij toch even moeten wachten tot zijn team zijn bolide weer heeft opgelapt.

“Het spijt me in de eerste plaats ook voor het team”, vertelt Van Kalmthout verder aan de tv-ploeg van de Indycar-organisatie. “We wilden hier natuurlijk zoveel mogelijk ronden doen en dan is het heel jammer dat het zo eindigt.”

Vrijdag staat er nog een testdag op Indianapolis op het programma. De Indycar-seizoensopener volgt op 18 april in Barber, Alabama.

Lees ook: Van Kalmthout: ‘Niet gedacht dat Grosjean nog naar Indycar zou komen, maar is een mooie naam’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.