Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben de derde training op Silverstone als eerste en tweede afgesloten. Max Verstappen eindigde als zevende, maar kwam in zijn laatste vliegende ronde de in de weg rijdende Lance Stroll tegen.

‘Piep, piep, piep! Hoe kun je zo blind zijn?!”, klonk het over de radio van Verstappen nadat hij zijn slotoffensief hierdoor moest afbreken, met de Nederlander die Stroll tegenkwam in de snelle combinatie Maggots-Becketts-Chapel.

Liveblog: Volg de kwalificatie op Silverstone!

Verstappen reed hierna nog wel een ander getimed rondje, maar op het bandenvretende Silverstone – en met hoge temperaturen en zacht rubber – was het beste van zijn banden af. De Red Bull-coureur kwam zo niet verder dan een 1:27.455, de zevende tijd dus, op 0.834 van Hamilton.

Het verschil tussen Hamilton en Bottas vooraan bedroeg ondertussen 0.163 seconde. McLarens Lando Norris was derde op meer dan een halve seconde. De Racing Points Nico Hülkenberg en Stroll claimden plek vier en vijf, wat de ophef over de omstreden ‘roze Mercedessen’ niet minder zal maken.

Lees ook: Wolff bekritiseert ‘kleine revolutie’ tegen Racing Point: ‘Ze zijn van streek dat zij minder goed presteren’

Ferrari’s Charles Leclerc was zesde, voor Verstappen en diens Red Bull-collega Alexander Albon. Behalve het incident tussen Stroll en Verstappen en Daniel Ricciardo die door een McLaren gehinderd werd, was het op een paar onschuldige uitstapjes naast de baan na een rustige sessie.