Max Verstappen raakte vrijdag geen seconde in paniek na een verre van vlekkeloze trainingsdag. Bij de slotsessie blijkt waarom: de wereldkampioen is daarin bijna een halve seconde sneller dan zijn concurrenten.

Het is direct een drukte van belang op de baan wanneer de lichten voor de derde en afsluitende training op groen springen. De teams moeten tijd inhalen die ze gisteren met name in de eerste sessie door de regen hebben gemist. De dreiging van een bui is een etmaal later opnieuw alom aanwezig, maar het blijft ondanks het dikke, donkere wolkenpak droog. Dat zou bij de kwalificatie wel eens anders kunnen zijn: er is later in de middag regen voorspeld.

Lees ook: Weerbericht: Blijft het droog in Silverstone?

De Ferrari’s maken in het eerste half uur veel meters en zijn, zoals verwacht, snel. Max Verstappen staat vrij lang binnen, maar zet in zijn eerste snelle ronde meteen de beste tijd op de klokken. Niet Charles Leclerc, Carlos Sainz (Ferrari) of Sergio Pérez (Red Bull) is degene die het dichtst bij hem in de buurt komt, maar Lewis Hamilton. Onder luide aanmoedigingen van de ruim honderdduizend fans lijkt hij in de Mercedes een serieuze uitdager te kunnen worden. De Brit geeft slechts een tiende toe. Vrijdag liet hij al doorschemeren dat de updates aan de W13 de auto goed hebben gedaan, al blijft het gestuiter – met name in de bochten – volgens Hamilton een probleem.

Toch wordt het verschil in het tweede deel van de slottraining groter. Verstappen gaat nog wat harder trappen en duikt als eerste onder de 1.28 minuut. Teamgenoot Pérez geeft ruim viertiende toe, Leclerc, Russell, Hamilton en Sainz (in die volgorde) nog iets meer.

Lees ook: Gasly: ‘Silverstone legt zwakke punten AlphaTauri bloot’

Uitslagen

Sync kalender