Red Bull kende een goede openingsdag in Barcelona, met Sebastian Vettel en Mark Webber op de eerste en derde plaats. De Australiër is tevreden met het werk dat het team heeft verricht.

Bij Red Bull ging het op de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Spanje niet alleen om de tijden. Het team wilde ook enkele aerodynamische vernieuwingen testen. De RB9 was daarom voorzien van een stellage met sensoren.

Door de vochtige baan kon er ‘s ochtends echter minder getest worden dan gehoopt. “We hadden liever twee volledige sessies van negentig minuten gehad”, zegt Mark Webber. “Nu moesten we alles in één proppen, dus het was een beetje drukker dan normaal.”

“Maar we hebben bijna alles kunnen doen”, vervolgt Webber. “Een paar dingen zijn van het lijstje geschrapt, maar de rest kunnen we vanavond evalueren, naast het gebruikelijke bandenwerk.”

Kleine verschillen
Ondertussen was de Red Bull RB9 ook nog competitief.  Vettel noteerde de snelste tijd van de dag en Webber volgde op de derde plaats, achter Fernando Alonso. De drie heren stonden binnen een tiende van een seconde van elkaar.

“De verschillen zijn klein”, stelt Mark Webber vast. “Op vers rubber hebben we een goede tijd neergezet. Dat was leuk. Daarna hebben we rustig aan gedaan en banden gespaard. Dat is het mindere leuke deel van het werk. Maar al met al was het een goede dag voor ons. Hopelijk betaalt zich dat zondag uit.”