Na een natte vrijdagmiddag belooft het weekend in China voor opklaringen te zorgen. De Formule 1 staat zaterdag en zondag in het teken van de vijfde ronde van het kampioenschap en tevens de eerste sprintrace van het jaar. Waar het eerst het hele weekend regenachtig zou gaan worden, zijn de voorspellingen inmiddels wat bijgetrokken. Lees hier het weerbericht voor de GP van China.

LEES OOK: Sprintkwalificatie GP China: Norris domineert nat spektakelstuk, Verstappen P4

Op de eerste dag in Shanghai speelde het weer vooral tijdens de sprintkwalificatie parten – in SQ3 kwam het met bakken uit de hemel. Lando Norris hield het hoofd koel en reed naar de snelste tijd. Hij begint zaterdag vanaf de eerste startplek aan de eerste sprintrace van het jaar. Max Verstappen had meer moeite met de plotselinge regenval. De RB20 was maar moeilijk te controleren en leverde hem uiteindelijk ‘slechts’ P4 op.

LEES OOK: Verstappen greep naast de top drie in natte sprintkwalificatie: ‘Alsof ik op ijs reed’

Weerbericht GP China

De laatste weerupdates beloven een iets droger weekend dan aanvankelijk werd voorspeld. Het blijft overwegend bewolkt in Shanghai, maar de hoosbuien die eerder hun opwachting maakten, lijken inmiddels verdwenen. Op zaterdag is er ’s ochtends nog wat kans op nattigheid, met een maximale temperatuur van rond de 21 graden. De kans op neerslag is met 25 procent wel aanzienlijk kleiner dan op vrijdag. Tijdens de sprintrace zou er een buitje kunnen vallen, maar de kwalificatie zal een stuk droger zijn dan wat we in de sprint shootout hebben gezien.

Tijdens de race op zondag is het nog steeds bewolkt en blijft het kwik rond de 21 graden Celsius steken. De kans op regen is aan het eind van het weekend klein, naar verwachting wordt het een droge Grand Prix. Er kan hooguit ’s ochtends wat neerslag vallen, maar als de GP van China om 15.00 uur (lokale tijd) van start gaat, is het waarschijnlijk droog.


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine vind je NU in de winkel of is hieronder digitaal te bestellen (met gratis verzending!)